Image default
Artikler Blog Ledelse Nyheder

Skies and shit, won’t get you motivated!

(Sidst Opdateret Den: 1. september 2018)

Sådan burde et team have deres motivation

Projektledere, eller generelt blot ledelses funktion kan bevare fremdriften i deres projekter ved at følge en motivationscyklus i 5 faser. Denne cyklus er udviklet af The Motivational Manager, et månedligt nyhedsbrev, der analyserer de nyeste motivationsmetoder og -trends verden over.

Motivationscyklussen fungerer for teams såvel som enkeltpersoner. Selvom man arbejder på egen hånd, kan man alligevel analysere sin motivation og entusiasme inden for rammerne af cyklussen. Problemet her ligger i at det bare sjældent sker at motivationen udbredes bredt i en organisation, heller ikke i det job jeg besidder. Men derfor kan man da godt kigge på HVORDAN DET burde gøres.

Fase 1: Engagement

Dit team engagerer sig i projektet. Du bør hjælpe teamets medlemmer med at analysere, hvorfor de er involveret i projektet. Hvis de har en klar fornemmelse af deres grunde til at engagere sig i projektet, vil deres motivation være stærkere på sigt.

Fase 2: Læring

Teamets medlemmer lærer om projektet, deres roller, og hvad der kræves af dem. Bak evt. denne proces op med oplæring.

Fase 3: Mestring

Når teamet har mestret de nye udfordringer, som projektet byder på, sker det ofte, at motivationsniveauet falder. Det er på dette tidspunkt vigtigt at give den enkelte noget at arbejde frem imod, f.eks. opgaver der kræver lidt mere.

Fase 4: Se efter nye udfordringer

Når projektet er forbi eller næsten forbi, er den bedste måde at bevare teamets motivation på at love dem nye udfordringer. Brug dit kendskab til hvert medlems færdigheder til at hjælpe dem med at finde nye projekter eller tage det næste skridt i deres karriere.

Fase 5: Fornyet engagement

Folk engagerer sig igen, enten i nye roller eller ved at fortsætte deres nuværende arbejde. Dem, som fortsætter i deres nuværende roller, bør gives større ansvar, så deres engagement øges.

Motivationscyklussen vender tilbage til fase 1.
(Og sådan burde det være, men men, træerne vokser sjældent ind i himlen)

 

Everyone rises to their level of incompetence.  “The Peter Principle” American teacher and writer (1919 – 1988)

Laurence J. Peter,

 

» I en organisation forfremmes enhver op til sit inkompetence niveau. «

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Projekter på Grandts

admin

Rearange! Mit Domæne

admin

Born & Raised

admin

Skriv en kommentar

Read more:
joomlashop-front
www.joomlashop.dk

www.joomlashop.dk   Om mit websted www.joomlashop.dk Nu oppe som showcase   Det primære arbejde ligger i at implementere Joomla! CMS-systemer...

Close